Indefrysningsordningen

Hvem kan benytte Indefrysningsordningen?

Strøm er blevet dyrt og derfor har folketinget vedtaget lov om indfrysningsordning for en del af elregningen i en indefrysningsperiode. Perioden løber i 12 måneder fra 1. november 2022 til 31. oktober 2023. I denne periode kan alle borgere udskyde betalingen for den del af din elregning som overstiger 1,00 kr./kWh inkl. moms men du skal stadig betale for transport, afgifter og moms. Den del af elregningen, hvor din betalingen udskydes, laves om til et lån, som du skal tilbagebetale fra 1. november 2024.  Se linket her til information om aftalen.

Hvordan fungerer Indefrysningsordningen

Indefrysningsperioden
1. nov 2022 – 1. nov 2023

I denne periode kan du udskyde betalingen af den rene kWh pris der er over 1,- kr. ink. moms, som i stedet indefryses som lån, som du skal tilbagebetale fra 1. november 2024. Bemærk venligst du stadig skal betale for den del af regningen der omfatter transport, afgifter og moms.

Afdragsfrihedsperioden
1. nov. 2023 – 1. nov. 2024

I denne periode er der afdragsfrihed på det indefrosne beløb der er blevet lavet om til et lån.

Afbetalingsperioden
1. nov 2024 – 1. nov. 2028

I denne periode kan du enten afdrage på dit lån eller betale det ud.

Indefrysningsordningen – regler og rettigheder

Lån

  • Indefrysningsperioden løber i 12 måneder, og du kan indefryse den del af elregningen, som vedrører den rene strøm der overstiger 1,- kr. pr. kWh.
  • Efter indefrysningsperioden vil de beløb, der løbende er blevet indefrosset, blive opgjort som en samlet gæld til dit energiselskab.

Afdragsfrihed

  • Der er 12 måneders afdragsfrihed, hvor du ikke skal afdrage på den indefrosne gæld.
  • Der tilskrives renter, og rentesatsen fastsættes af Staten og udgør 2% pr. år fra indfrysningstidspunktet.

Rettigheder for afdrag og gældsafvikling

  • Du bestemmer selv om du vil afvikle den fulde indefrosne gæld med det samme, eller om du vil afvikle den over en 4-årig periode.
  • Afdrag over en 4-årig periode skal ske med lige store månedlige eller kvartalsvise betalinger. Har du valgt at afvikle gælden over en 4-årig periode, kan du til enhver tid indfri den resterende indefrosne gæld.

Regler

  • En anmodning om indefrysning er bindende. Det er dermed ikke muligt at træde ud af ordningen før indefrysningsperioden er udløbet.
  • Fra det tidspunkt, hvor du anmoder om indefrysning af en del af din regning, er du forpligtet til at tage imod indefrysning af fakturaer i den resterende del af indefrysningsperioden
  • Du vil både få indefrosset beløb på aconto-fakturaer og opgørelser, hvis den gennemsnitlige pris overstiger 1,00 kr. pr. kWh.
  • For husstande fastsættes en rentesats på 2%. Der påløber renter fra tidspunktet fra første indefrysning, hvorefter renterne tilskrives årligt bagudrettet.

Indefrysningsordningen – spørgsmål?

På borger.dk er al tilgængelig information samlet. Klik her og læs mere.

Hvad betyder grøn strøm?

Hvad er forskellen på white leafwhite leaf og white leafwhite leaf ?

Elprodukter med ét blad white leafwhite leaf er baseret 100 pct. på vedvarende energikilder, da vi køber certifikater svarende til hele dit elfor-brug.

Elprodukter med to blade white leafwhite leaf er baseret 100 pct. på vedvarende energikilder, da vi køber certifikater svarende til hele dit elforbrug. Vi har derudover lavet klimatiltag, som gør, at udledningen af C02 og andre drivhusgasser reduceres svarende til den energi, du forbruger.

Du får dog ikke leveret ren grøn strøm [el. vindstrøm, solenergi osv.] i dine stikkontakter, da al strøm bliver blandet sammen i el-nettet. Læs mere her [link til uddybende information].

Spørg løs!

Inden du smutter

Er du i tvivl om du skal skifte eller har du bare et spørgsmål så ringer vi dig gerne op.

Udfyld felterne og bliv kontaktet allerede i dag.