Ladebooks

Her finder du viden omkring ladeløsning, opladning og elbil

Der er to muligheder, når du skal vælge en ladeboks til hjemmet. Du kan enten leje eller købe den. Valget afhænger af, om du ønsker fuld kontrol eller mere fleksibilitet.

 

Køb af ladeboks:

Du får fuld kontrol og ejerskab over din ladeløsning

Du betaler et større engangsbeløb for selve ladeboksen

Lave månedlige omkostninger

Leje af ladeboks:

Du kan udskifte, tilpasse eller opgradere din ladeboks efter behov

Du har intet ejerskab

Ingen engangsbeløb for selve ladeboksen

Ja, uden problemer. Ladeboksen installeres adskilt fra boligens øvrige installationer, så de påvirker ikke hinanden.

På en elbil har batteriet bedst af at blive ladet op til 80%. Hvis du har brug for at lade batteriet helt op før en længere tur, er det bedst at gøre det så tæt på afgang som muligt. Kører du plugin hybrid, kan du uden problemer lade batteriet op til 100% (husk også altid at følge anvisningerne fra producenten).

Har du en elbil, er der stor risiko for, at batteriet tager skade, hvis det står tomt for længe. Batteriet til plugin hybrid-bilen tager derimod ikke skade, da den har en indbygget oplader i form af benzin-/dieselmotoren (husk altid at følge anvisningerne fra producenten).

Skal du flytte, og har du aftalt med de nye beboere, at de overtager din ladeboks? Her kan du se, hvordan du gør det.

Du kan ikke selv ændre ejerskabet af din ladeboks, men vi gør det nemt for dig at overdrage den. Det eneste, du skal gøre, er at kontakte os, så sørger vi for det praktiske og sikrer, at alt bliver overført korrekt.

Det er vigtigt, at du kontakter os, inden ladeboksen overgår til den nye ejer, så vi kan sikre, at alt fungerer, som det skal, og at den nye ejer kan bruge boksen med det samme.

Kan du tage din ladeboks med, når du flytter? Ja! Vi giver dig vejledning her. 

Hvis du har besluttet dig for at tage din ladeboks med til din nye bolig, er det vigtigt at kontakte os eller en anden autoriseret elektriker. Det er vigtigt, da det sikrer, at du får den rette hjælp til både nedtagningen af ladeboksen fra din nuværende adresse og installationen på din nye adresse. 

Skulle du vælge at finde en elektriker på egen hånd, er det stadig vigtigt, at du informerer os om din adresseændring. Når vi modtager besked om, at du flytter, kan vi nemlig opdatere dine oplysninger i vores system.

Til hurtigladning har du brug for et tykkere kabel for at undgå, at ledningen bliver for varm. Den type kabel vil altid være monteret på ladestanderen, og bilen har en speciel indgang dertil. Der er ofte tre forskellige typer kabler på en hurtiglader i Danmark, så de fleste elbiler kan anvende dem.

Nødladekablet kan godt sættes i en almindelig stikkontakt. Men det er vigtigt at understrege, at det ikke er til daglig brug men udelukkende til nødsituationer, da der kan være risiko for en overbelastning af elinstallationen. Nødladekablet går ofte under betegnelsen ’mormorkabel,’ og du kan sammenligne det med et reservehjul, som du også kun kører med i så lille et omfang som muligt, og kun indtil du kan få det ordinære dæk på igen. I øvrigt bruger nødladekablet mere strøm, end hvis du lader fra din ladeboks.

Ladeeffekten angiver det, som en ladeboks maksimalt kan levere. Lader du derhjemme, sker det typisk med 11 kW, hurtigladere leverer typisk 50 kW eller derover og lynladere mellem 100 og 350 kW. Ladehastigheden afhænger af, hvad din bil kan modtage.

Det er lige præcis derfor, du har en ladeboks, for den har en måler. I appen kan du se alle dine opladninger, pris for dagen, måneden og året så du altid har et fuldt overblik over alle omkostninger forbundet med dine hjemmeladninger.

Såfremt du bruger appen til at lade offentligt, vil disse også fremgå under “offentlig opladning” så du har styr på alle omkostninger.

Ja, langt de fleste kan få installeret en ladeboks, uanset om du bor i lejlighed eller hus. Et parcelhus har som udgangspunkt 25 ampere til rådighed.

Vores installatør sørger for, at installationen udføres sikkert og korrekt.

Ladeboksen bliver tilknyttet et separat 20A kombirelæ. Hvis der er plads i din eltavle, vil installatøren blot indsætte den ekstra sikring der. Hvis der ikke er plads, vil der blive opsat en undertavle. 

Er du i tvivl om, hvor mange ampere og faser du har i dit hjem, kan du kontakte dit netselskab. Her vil du også kunne få en pris på tilkøb af ampere.

Elpris

Dette er den rå elpris, som fastsættes på den nordiske elbørs, Nord Pool, for det specifikke prisområde, du tilhører. Den oplyste pris er et gennemsnit for sidste måned prisområde DK2.

Den angivne pris inkluderer moms og afspejler den samlede elpris. Vær opmærksom på, at selvom din elpris følger udsvingene på elbørsen, er den ikke identisk med elbørsens pris. Dette skyldes, at flere tillæg lægges oveni. Din samlede elpris består derfor af flere variable elementer, som vi har beskrevet i vores priseksempel.

Du kan se priserne på den nordiske elbørs ved at klikke her – Den nordiske elbørs.

Transport og afgifter

En del af denne post er elafgiften, som går direkte til staten. Både elafgift og betaling for transport af strøm skal alle betale. Det er ikke noget, man kan undgå ved at skifte til et andet elselskab.

De viste priser for transport er et priseksempel beregnet ud fra, at man bor i Radius Elnets område (København/Nordsjælland). Transportprisen varierer alt efter, hvilket netselskab man har og kan desuden stige eller falde, hvis netselskabet beslutter det (Find dit lokale netselskab).

Disse afgifter og prisen for transport af strøm bliver opkrævet af Nordisk Energi og viderefaktureret til staten og netselskaberne uden tillæg.

Punktet består af:

  • Elafgift
  • Systemtarif
  • Transmissions nettarif
  • Nettarif C

Pristillæg

Dette er Nordisk Energis pristillæg.

Omkostningstillæg

Nogle selskaber tager penge for at købe din strøm.

Det gør vi ikke.

Oprindelsesgarantier

Du kan vælge at bidrage til den grønne omstilling.

Vi kan ikke levere 100 % strøm fra vedvarende energikilder direkte i din stikkontakt – det er der ingen elselskaber, der kan – men vi køber oprindelsesgarantier, som garanterer, at der produceres nok strøm fra sol, vind eller vand til at dække dit årlige elforbrug.

Det er vores måde at sørge for, at du som kunde er med til at støtte den grønne omstilling i Danmark, hver gang du tænder lyset eller bruger opvaskemaskinen.

Tariffer og netabonnement

Som elnetkunde betaler du for at få strømmen transporteret fra produktionsstedet til din bolig eller virksomhed gennem elnettet. Denne transport udføres af dit lokale netselskab, som eksempelvis kan være (Cerius, Radius Elnet eller N1).

Du betaler desuden et fast månedligt abonnement til netselskabet samt en variabel tarif baseret på dit elforbrug i kWh. Disse beløb opkræves af Nordisk Energi og viderefaktureres til dig uden tillæg.

Størrelsen på både netabonnementet og tariffen fastsættes ikke af os, men af den uafhængige offentlige instans Forsyningstilsynet. Du kan læse mere om dette på deres hjemmeside: https://forsyningstilsynet.dk/forbrugerinformation

Punktet består af:

  • TSO – System Abonnement
  • Net abo C forbrug

Elaftale

Det er nemt for dig at skifte til ny leverandør af el, og det er din ret frit at kunne vælge hvem du vil have leveret el fra.

Hvis du tilvælger el-aftale hos os, så sørger vi for det hele – også opsigelsen af din nuværende leverandør.

Du behøver ikke at have information om hvad dit nuværende forbrug er, hvilken aftale du har eller hvilket selskab der leverer din strøm – alt det finder vi ud af.

Elafgiftsrefusion

Du modtager 100% elafgiftsrefusion på din elbil eller plug-in hybrid når du oplader hjemme.

Har du en elaftale hos Nordisk Energi refunderer vi også momsen af elafgfiten og det kan derfor hurtigt betale sig at være elkunde samtidig.

Refusionen sker helt automatisk.

Leje og serviceaftale

Med en ladepakke fra Nordisk Energi får du reparation, support, kundeservice og mulighed for elafgiftsrefusion (hvis du er berettiget hertil).

Derudover er følgende en del af aftalen:

  • Løbende opdatering af ladeboks
  • Assistance ved driftsstop og funktionsfejl
  • Assistance til fejlfinding
  • Når du lejer en ladeboks fra Nordisk Energi, giver vi garanti på din ladeløsning i hele din abonnementsperiode.
  • Adgang til et ladenetværk med mere end 600.000 ladepunkter.

Serviceaftale

Med en ladepakke fra Nordisk Energi får du reparation, support, kundeservice og mulighed for elafgiftsrefusion (hvis du er berettiget hertil).

Derudover er følgende en del af aftalen:

  • Løbende opdatering af ladeboks
  • Assistance ved driftsstop og funktionsfejl
  • Assistance til fejlfinding
  • Når du køber en ladeboks fra Nordisk Energi, giver vi garanti på din ladeløsning, så længe der betales serviceabonnement.
  • Adgang til et ladenetværk med mere end 600.000 ladepunkter.

*Den samlede pris forudsætter, at du vælger MobilePay. På den måde undgår du betalingsgebyrer for Betalingsservice eller indbetalingskort.
Ovenstående pris er baseret på en kunde i Radius netområde med et forbrug på 4.000 kWh/år. Transport, afgifter, tariffer og netabonnement viderefaktureres uændret til dig.
Alle priser er inkl. moms

Bliv kontaktet af kundeservice

Attraktiv elaftale til jeres lejere

En rammeaftale er også til fordel for jeres lejere. De undgår besværet med at vælge en el-leverandør og får én ting mindre at bekymre sig om i forbindelse med en flytning.

Ved at vælge Nordisk Energi som el-leverandør får jeres lejere strøm til konkurrencedygtige priser, ingen binding og fremragende kundeservice.

Rammeaftaler for udlejere af boliger

Forenkl flytteprocessen

Gennem en rammeaftale sikrer vi, at til- og fraflytning af jeres lejere sker gnidningsløst og problemfrit.

Vi sørger for, at jeres lejere indgår en korrekt elaftale ved indflytning, og når lejere meddeler flytning, sikrer vi, at det sker til rette tid. Dette reducerer administrativt arbejde for jer som udlejere og begrænser tomgangsforbruget, hvor I skal dække elforbruget i jeres lejemål.

Med rammeaftalen får I direkte adgang til et telefonnummer og en e-mail til vores dedikerede serviceteam, som kan besvare jeres spørgsmål og henvendelser hurtigt og præcist.

Skal jeres byggeri have en god start uden unødige forsinkelser?

Med Nordisk Energi Byggestrøm er I sikret strøm på byggepladsen helt fra starten.

I kan bestille byggestrøm til et enkelt byggeri eller kontakte os for en fast byggestrømaftale, som giver en række fordele, hvis I har flere projekter.

Hvad betyder grøn strøm?

Hvad er grøn strøm?

Grøn strøm fra Nordisk Energi er baseret 100 pct. på vedvarende energikilder, da vi køber certifikater svarende til hele dit elforbrug.

Nordisk Energi sælger “grøn variabel” som er grøn strøm med oprindelsescertifikater fra de nordiske landes solanlæg, vindmøller og vandkraftanlæg.

Du får dog ikke leveret ren grøn strøm [el. vindstrøm, solenergi osv.] i dine stikkontakter hele tiden , da al strøm bliver blandet sammen i el-nettet for at sikre der er strøm nok til alle når der ikke er nok vedvarende energi. Læs mere her [link til uddybende information].